Петър Маринов направи дебют в елита

Прецедент в историята на казанлъшкия футбол е появата на казанлъшкия вратар Петър Маринов в мач при професионалистите срещу „евробоеца“ от Разград. 

Маринов е в селекцията на ЦСКА 1948. Той изигра дебютния си мач срещу Лудогорец и въпреки добрите му изяви, „червените“ загубиха с 0:2. 23-годишният страж обаче бе похвален от своя треньор Николай Панайотов, а на зрителите се понрави най-много мъжката му реакция след зловещия сблъсък с Квадво Дуа в 66-ата минута. В опита си да засече прострелно центриране, нападателят на „орлите“ остави отпечатък на бутонките си върху бедрото на вратаря. Маринов обаче бързо превъзмогна болката и продължи да играе, написа Gong.bg.

Петър Маринов е от школата на „Розова долина“. Преди три години той бе в основата на спечелената от тима Купа на Аматьорската футболна лига в Пазарджик. С екипа на родния си клуб той изигра страхотен финал срещу „Марек“ Дупница и бе с най-голяма заслуга за победата с 3:2. Месец по-късно подписа със „Струмска слава“ Радомир, където не можа да се пребори с конкуренцията на Драго Петков, но пък се представи добре в малкото на брой мачове, в които получи шанс. През миналата зима бе привлечен в дубъла на ЦСКА 1948, където също често оставаше резерва на втория страж на мъжкия тим Генадий Ганев.  

Сега очертаващото се напускане на национала Даниел Наумов и колебливите изяви на Ганев предоставят голям шанс на  Петър Маринов на вратата на ЦСКА 1948.

„Благодаря за доверието, благодаря на семейството ми, приятелката ми и всички приятели, които са зад мен! Следвай мечтите си и те ще станат реалност!“, написа роденият в Казанлък вратар на ЦСКА 1948. 188-сантиметровият страж, наричан от феновете на „Севтополис“- „Пецата“, игра мъжки и заслужи аплаузи и уважение в социалните мрежи.


Последвайте PRESSTV вече и в Telegram