Петима от „Селт” повикани в проектонационалния отбор

БФКА определи разширените състави на национални отбори по спортно катерене за участие в две важни прояви за катерачите зад граница.Това са мждународното състезание за деца 10-11г. и 12-13г., дисциплина трудност – IMST COLOUR FESTIVAL в Австрия (7-8 юни 2013), и европейско първенство – трудност и скорост ю/д в Единбург, Великобритания на 21 юни 2014.
Според показаните резултати от 2013 година и класирането за Купа България’2013, комисия „Спортно катерене“ взе решение да покани петима състезатели от казанлъшкия КЕС „Селт“в националните отбори.
При децата до 14г. – това са Йоанна Недялкова от общо 7 момичета и Иван Бонев и Стоян Петров при момчетата.В групата на юношите са включени двама катерачи от Казанлък- Васил Цветков и Валентин Златанов от „Селт“.
Предстои лагер-сбор на двата проекто национални отбора в София на 8 и 9 февруари.

Петимата казанлъчани ще трябва да демонстрират умения, бързина и скорост на две от стените, на които се поревждатн сътезания в столицата . В първия ден на тестовия лагер подготовката им ще премине в залите на НСА.

Петимата участници от „Селт“са набелязани като надежни състезатели заради успешното си представяне в държавните първенства, надпреварата Купа България и спечелени медали от международни стартове. Така например, третокласничката Йоанна Недялкова има спечелени от миналата година 10 медала, 6 от които златни, печели и две първи места от международни стартове в Македония и Белград. Съотборникът й Стоян Петров е носител на 11 медала, 2 от които златни, както и второ място за Купа България. Иван Бонев е с 8 първи места, печели първо място на Купа България и бронз от международно състезание в Австрия. 8 медала за клуба си спечели и Васко Цветков, петте са златни, а другите – сребро от Петцентрофи, Авсрия и второ място за Купа България. Валентин Златанов е с второ място на Купа България.
Клубът воден от Ники Недялкв е седми в класацията по успехи на БФКА от общо 32 клуба, които участваха в състезанията през 2013г. За нас, това е по-важното признание за добре свършената работа, защото резулаттите говорят сами по себе си, няма как да има пристрастност, разказва още Недялков.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram