Още месец на предизвикателства в спорта

Чистене на плажа на Иракли, волейболен турнир в София, броене на крачки, събиране на изтичани километри и кросфит предизвикателство с четири станции. Това са само част от спортните предизвикателства, с които компании от различни сектори провокират своите служители да се включат в благотворителната инициатива “Предизвикай се с кауза” до 18 юни. 

Нестандартното събитие се провежда за втора поредна година и и цели да обедини хора от страната и чужбина в подкрепа на по-качественото образование за всяко дете в България. Организатор е фондация “Заедно в час” с вдъхновение от примера на любители спортисти, които през годините подкрепят организацията чрез физически изпитания – участие в маратони, вело турове из Европа и България.

“Инициативата има гъвкав формат и благотворителна мисия, които помагат на компаниите да я използват като добър начин да сплотят екипите си след пандемията, но също и да интегрират своите ценности и спортни интереси на своите служители. Каузата на събитието е близка до всички, а свободният избор на предизвикателствата позволява на всяка компания да създаде своя собствена традиция или да предостави възможност за прекарване на смислено и забавно време за своите служители.” коментира Александрина Георгиева, специалист “Корпоративни партньорства” в “Заедно в час”. 

Сред компаниите, които се включат с екипни предизвикателства и отбори със служители са големи брандове, но също и по-малки компании. Всички те ще организират и собствени тиймбилдинг дейности под шапката на инициативата, като покриват даренията за регистрациите на своите служители.

„Предизвикай се с кауза“ е благотворителна спортна инициатива, с която хората биват провокирани да изпитат физическите си възможности.

Участвай, като се регистрираш с любимия си спорт и дарение. След това избери конкретна спортна цел в километри, крачки, серии, калории, часове или каквато мерна единица ускорява пулса ти. Можеш да се включиш с индивидуално предизвикателство или отборно – със семейството, приятели или колеги, за да е по-забавно. 

През миналата година в “Предизвикай се с кауза” се включиха над 1000 души, като близо 300 участваха с екипни регистрации от името на различни бизнеси, неправителствени и браншови организации. Сред предизвикателствата тогава имаше групово каране на ролери в парка, изкачване на връх Мусала и Черни връх, планинско колоездене и много други.

В инициативата този път се включват актьорите Алек Алексиев, Дария Симеонова, Валентина Каролева, Ники Илиев и спортистите Александра Жекова, Краси Георгиев, Илияна Стоилова и Симона Дянкова, Георги Ненов, водещият на подкаста “Свръхчовекът”, и zero weste предприемачът Блажка Димитрова. Те са част от популярните лица, които тази година и ще се предизвикат благотворително до 18 юни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram