Очаквана и бърза победа за казанлъшкия тим в Пловдив

Волейболистките на Казанлък записаха десета победа в първенството при жените, за малко повече от час в залата на Пловдивския университет. Воденият от Стоян Гунчев тим надигра „Марица 2022“ (Пловдив) с 3:0 (25:18, 25:16, 25:8) в мач от 13-и кръг, изигран в града под тепетата.

И в шестия кръг миналата година „розите“ победиха съперника си с 3:0 гейма. Казанлъчанки са трети в таблицата с 28 точки (10 победи, 3 загуби), домакините от Пловдив- осми, само с точка и цели 13 загуби.

Волейболистките на „Марица 2022“ поведоха с 3:0 в първия гейм, след което играта продължи равностойно. Домакините поеха отново инициативата за кратко (12:9 и 13:10), но не успяха да удържат темпото. Момичетата на Стоян Гунчев обърнаха и до края не допуснаха да бъдат преодоляни. Втората част започна с размяна на роли, но след шестата точка казанлъчанки взеха нещата в свои ръце и увеличиха аванса си на 2:0 гейма. Третата част протече изцяло под диктовката на гостуващия тим, който остави противника на едва 8 точки, в една резонна и рутинна победа без напрежение.

В следващия и последен кръг от редовния сезон Казанлък излиза срещу ЦСКА в зала „Васил Симов“, на 11 март (събота) в София. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram