Офроуд класика преминава през Казанлъшко

От 14 до 21 септември 2013 г. на територията на Западна, Централна и Източна България за трета поредна година ще се проведе международното състезание „Balkan Breslau Rallye 2013″ за мотоциклети, ATV и UTV-машини, високопроходими автомобили и камиони до 5.0 тона. Състезанието е част от спортния календар на БФАС за тази година и се организира от Асоциация „Рали Бреслау Интернационал“.
Ралито ще премине през територията на община Казанлък на 17 септември, като трасето преминава през територията на с. Средногорово, Кънчево, Долно Изворово и Горно Изворово. Ще се използват съществуващите междуселски черни пътища при спазване на Закона за движение по пътищата и Правилника за неговото прилагане. Не се използват пътища от републиканската и общинската пътна мрежа.
„Рали Бреслау“ е с дългогодишна история и е с ранга на най-популярното в света офроуд състезание – Рали Дакар. Състезателните екипи са съставени от световни имена в моторните спортове.
Безопасността на екипажите, сигурността на превозните средства и опазването на околната среда са основен приоритет на организаторите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram