От 17 до 19 май в Казанлък ще се проведе велосъстезание „Спици и бодли“

От 17-19 май 2024 г., в парк “Тюлбето”, гр. Казанлък, ще се проведе за 9-та поредна година едно от най-известните велосъстезания “Спици и бодли”. Организатор на събитието е “Софийски планински клуб”, в партньорство с община Казанлък.

“Спици и бодли” е едно от най-популярните събития в региона на Казанлък и Стара Загора, защото съчетава в себе си състезание с благотворителна кауза и фестивал, без аналог в България. 100% от печалбата на “Спици и бодли” отива за за каузите и инициативите на Софийски планински клуб, сред които подкрепата на Фондация “Ела и ти” и стипендия “Софийски планински клуб”. Състезанието се организира изцяло с доброволчески труд и финансира от спонсори и бюджета на клуба.

През 2023 година в състезанието се включиха рекорден брой състезателите – над 600, а тази година организаторите са подготвили още нови предизвикателства. Освен четирите дисциплини от миналата година (Хоби – 37 км, Трудно – 47 км, PRO – 64 км, както и Дуатлон – колоездене + бягане), тази година ще има нова категория Дуатлон Щафета – отново 37 км колоездене и 22 км бягане, но този път поделени между двама.

Събитието започва още наот 17 май (петък) с прожекции на филми под нощното небе. В съботния ден от сутринта ще започнат йога практики, обучения по колоездене, ще има хамачена градина и ще се проведе детската вело надпревара “Малки спици”. На разположение на гостите ще има различни видове щандове с храна, напитки и натурални продукти на производители от цяла България. А вечерта ще има концерт с участието на музикалните групи “Lazy Dynamics” и “Cool Den”.

Неделя от 09:00: старт на всички дисциплини.

Ако пък не сте състезател, но искате да бъдете част от преживяването “Спици и бодли”, можете да го направите като се включите в групата на доброволците където ще се запознаете с нови хора и ще научите повече за организацията на събитието.

Ако желаете да станете партньор на “Спици и бодли”, може да се свържете с тях на spici@spk.bg.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram