От Федерацията по катерене впечатлени от организацията на казанлъчани

КЕС „Селт“ получи поздравления от Българската федерация по катерене и алпинизъм за отлично свършената работа по организация на състезанието по спортно катерене – II кръг от националната Купа, която се проведев Казанлък през почивните дни.

В написаното на сайта на федерацията се посочва, че за пореден път казанлъшкият клуб показва, чее в състояние да се справи с редица трудни ситуации, които неизменно възникват при толкова много участници в две дисциплини, и то на стена, която позволява катерене на максимум 4 маршрута едновременно. Допълнителен „бонус“ беше разразилата се в неделя пролетна буря, поради която не се проведе финала при момчетата в 3-та гр., както и супер финала при момичетата в същата група. Но такива „дребни“ проблеми не са попречили на отличната организация, която главния съдия Спасина Недялкова успя да създаде на състезанието, отбелязват в статията. „Само може да пожелаем на младите катерачи да достигнат и задминат постиженията на Спасина в спортното катерене, а именно – 4-то място на световно първенство за девойки, победа в кръг от европейската купа в дисциплината трудност, 2-ро място в крайното класиране за европейската купа в трудността“, пишат колегите от сайта на федерацията.

В статията се отбелязва, че много положителен е фактът, че в Казанлък вече може да се провеждат състезания за трудност и скорост на новоизградената стена за катерене. Поздравленията са към местните клубове, които с работата си са допринесли за изграждането на стената, на която ще се подготвят местните катерачи и ще се провеждат ежегодни състезания по катерене.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram