Отпразнуваха 55 години на Алпийски туристически клуб „Казанлък“

Над 60 алпинисти, катерачи, туристи и приятели на Алпийски туристически клуб ”Казанлък” заедно отпразнуваха 55-ата годишнина от основаването му.

Председателят на АТК”Казанлък” Мариана Сарачева отличи заслужили деятели с плакети и грамоти за принос в развитието на алпинизма и спортното катерене и просперитета на клуба. Плакети получиха Дафина Гъдева – основател и почетен председател на клуба, Атанас Тошков – опитен алпинист, дългогодишен треньор и майстор по изграждане на катерачни стени и Радостина Иванова – дългогодишен треньор по спортно катерене изградил десетки балкански и европейски шампиони.

С грамоти за принос бяха наградени алпинистите  Григор Мартинов, Фикрет Юсеин, Боян Христов, Петя Ангелова и Минко Кабаджов. Всички присъстващи бяха поздравени от танцьорите от ансамбъл „Арсенал” и фолклорните песни на  трио „Калина” и Антон Гудов.

Специален гост на тържеството бе Сандю Бешев – дългогодишен активен алпинист, заслужил майстор на спорта и кореспондент на в. Ехо, от дълги години доброжелател на алпийското движение в града ни.

Част от честването на годишнината е изложбата на витрината на Информационен център на ул.”Искара”, която може да бъде разгледана до  15 април 2016 г.

24 -часово катерене е последното предвидено събитие по честване на 55 годишнината на Алпийски туристически клуб „Казанлък”. На 30 април от 10.30 часа предстои да стартира  „24 часов катерачен маратон”, който ще се проведе на общинската катерачна стена зад Младежкия дом. В спортното събитие са поканени да се включат всички желаещи, без ограничение във възрастта. В тъмната част на деня, успоредно с катеренето, е предвидена прожекция на открито на филми на алпийска и планинарска тематика.

IMGP1880IMGP1899 (1)IMGP1912IMGP1905IMGP1885

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram