Отново Казанлък открива сезона на авиомоделистите през 2013г.

„Eлектро купа София“ на 6 октомври е последното за годината състезание – национален турнир за авиомоделистите от цялата страна. В него ще се включат и представители на Клуб „Моделизми“ Казанлък. Мъже и юноши на клуба вече спечелиха няколко шампионски титли от приключилите в Търговище и Ловеч републикански първенства – за планерни и за моторни авиомодели. С първо място при юношите в Ловеч, в клас „Народен“, е казанлъшкият представител Цветан Вълчев, който е и вицешампион в клас F4C /копие на действителни модели/. От Ловеч казанлъчани имат и още призови места. Христо Христов се класира с второ място в клас“ Народен“ при мъжете, а юношата Николай Иванов без малко да стане победител в клас F4C. От Търговище състезателите на клуб „Моделизми“ носят още медали за Казанлък. Милен Тотев е новият шампион в клас F3J при планерите за термично реене. Председателят на „Моделизми“ успява да надделее над 24 участника в надпреварата. Синът му Младен Тотев печели три медала от първенството- златен, сребърен и бронз.

Новостите около клуба на авиомоделистите не секват в края на годината. След като наскоро бяха неприятно изненадани със загубата на летището край Овощник, което вече няма да е домакин на турнири, Милен Тотев и неговите съмишленици имат нова тренировъчна база – поляна между селата Горно Сахране и Голямо Дряново.

Именно тук, напролет, ще се състои откриването на новия сезон в авиомоделизма – Национален събор за почитателите на този спорт, организиран от БФА и казанлъшкия клуб „Моделизми.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram