Отличен за прекадетките, до 10-годишните станаха втори в турнира на регион „Странджа“

Състезателките от Детско-юношеската школа на Волейболен клуб „Казанлък“се представиха отлично на приключителите турнири, на които СК „Багира“ бе домакин през почивните дни. Момичета до 10 години, детски волейбол, успяха да запишат три убедителни победи с по 2:0 гейма в срещите си срещу съставите на „Странджа“ Средец, ВК „Кирково“ и „Раковски“ Димитровград. На полуфинала възпитаничките на Съби Кафеджиев надиграха с 2:0 ВК „Любимец“ и се класираха за финала, където ги очакваше отбора на „Чирпан“. След оспорван двубой, завършил при 0:2 за „Чирпан“, казанлъчанки приключиха на престижното второ място в състезанието. Страхотна игра за децата, които са в трети и четвърти клас, една солидна основа, върху която ще градим бъдещите успехи на клуба ни, коментира представянето на момичетата треньорът им Съби Кафеджиев.

Ударно започна и квалификационният турнир от Държавното първенство за прекадетките на ВК „Казанлък“, Група А, водени от треньорката Миглена Стрезова. Съставът на школата ни надделя над „Берое 2016“ Стара Загора и „Дунав“ Русе с по 3:0 гейма, а срещу „Арда“ Кърджали момичета U15 на „Казанлък Волей“ показаха още повече хъс и успяха да се задържат на върха с 3:1. Първото място в турнира осигури на възпитаничките на Стрезова и игра на финалите на държавното първенство.

За да стигнат дотук, прекадетките от школата на клуба заложиха на усилена подготовка, изиграха и ползотворни контроли в навечерието на зоната в Казанлък. „Имахме много силни мачове, искам да поздравя момичетата за играта им вчера срещу „Дунав“ Русе. Играха страхотно и в останалите срещи. Закономерно стигнахме до тези резултати. Сега ни предстоят още по-важни битки, започваме подготовка за участие във финалите още в понеделник“, споделя треньорката на младите ни състезателки Миглена Стрезова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram