Отличен дебют – „Киара-Н“ се върна с медали от Държавно първенство

В приключилото Държавно първенство по спортни танци „Млади надежди“ в Долни Дъбник (22-23 април) възпитаниците на Антония Грозева и Николай Тенев завоюваха сребърен и няколко бронзови медала, при това от дебютно участие на младите състезатели. Казанлъшкият клуб „Кира-Н“ при Читалище „Искра“ участва в надпреварата с една танцова двойка и три момичета соло.

Вицешампионка на България в категория соло момичета до 11г. при „стандартните танци“ става Изабел Ламбова, а в „латиноамериканските танци“ се класира на 4 място.

Дуетът Акиф Кадъ и Микаела Ковачева завоюва бронзовите медали при Деца до 11г. в „стандартните танци“. „Децата са от гр. Павел Баня и тренираме с тях вече две години в залата на НЧ „Напред-1903″. Това е първото голямо състезание за тях и направиха страхотна класация!“, разказва треньорът на младежите Николай Тенев.

При момичета соло, до 15 г., Ивайла Захариева се класира на 3-то място в „стандартните танци“, веднага след нея на финала е Ева Касева с 4-тото място. И за тях това беше първо Държавно първенство. „Доволни сме от децата, продължаваме подготовката за следващите състезания“!“, допълва Тенев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram