Окончателно и Даниела Тодорова в Лондон

Казанлъшките атлети Дечко Овчаров и Даниела Тодорова спечелиха съответно титла ,бронз и вицешампионска титла на завършилото в Холандия Европейско първенство по лека атлетика за спортисти с увреждания.

В Стадсканаал Дечко стана шампион в мятането на диск с 40,08 метра, а Даниела извоюва сребърен медал на копие с 19,00 метра. В хвърлянето на копие Овчаров записа личен рекорд за сезона, с постижение 45,71 метра и бронзов медал. Тодорова пък постигна още един успех на това първенство, покривайки норматив „А“ на гюле за Параолимпиадата от 28 август до 9 септември в Лондон. Казанлъчанката изпрати уреда на 7,06 метра, което й донесе и пето място в общото класиране от всички групи. Тодорова е с покрит норматив „А“ и на копие.

„Първенството премина при студено и дъждовно време при температури от близо 10 градуса. По време на състезанието на копие получих контузия на лявата ръка. Това ще наруши подготовката ми за Лондон поне с 20 дни“, сподели Даниела след „Евро’2012″.

Дечко Овчаров също има покрити нормативи за „Острова“.

В Холандия българските атлети спечелиха общо 16 медала,а треньор бе братът на Даниела -Радостин Тодоров.

Параспортистите ни ще участват на световния форум в Англия след официалните олимпийски игри,на които ще участва колоездачът Данаил Петров.На най-престижните спортни игри ще имаме трима казанлъчани,нещо с което не могат да се похвалят и областни центрове.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram