Нов спортен клуб по таекуондо в Казанлък

Ds olil

Казанлък си има нов спортен клуб. Уважение към семейството, противника и учебния процес са малка част от това, което проповядва „Таекун-до Екстрийм“ -клуб със седалище уютна зала в спортен комплекс „Багира-Арсенал“.

Близо два часа, над 10 деца от казанлъшкия клуб и гостите от „Тракиец“ /Стара Загора/ демонстрираха умения, старание и респект към бойното изкуство пред родителите. Таекун-до в свободен превод означава – „Пътят на ударите с ръце и крака“ или „система от ръце и крака“ – вид източно бойно изкуство развило се в Корея. Негов създател е генерал Чой Хонг Хи. През 1955 година таекуон-до получава своето официално признание като бойно изкуство в Корея. През 1959 година таекуон-до се разпростира извън границите на Корея.От 2000 година таекуон-до бой е единственото източно бойно изкуство, което е и олимпийска дисциплина.

Инициатор на проявата е създателят на „Таекун-до Екстрийм“ клуба в Казанлък с 4-ти дан „черен колан“ и магистър от НСА „Васил Левски“ Тихомир Владов. Зад себе си Владов има 15-годишен стаж, солидна практика, натрупана у нас и в чужбина, като състезател и треньор. В своята спортна биография има балканска и републиканска титла, както и участие на Европейско първенство с националния отбор на България. В последните девет години преподава таекуондо в най-голямата организация, занимаваща се с корейския спорт в САЩ. Негови възпитаници са достигали до призовите места на щатски и национални състезания.

През следващата година състезателите на клуб-„Таекун-до Екстрийм ще няпрявьт първи участия в националните турнири. В момента треньорът продължава да набира желаещи за записване, като тренировките с 25-те деца с които Тихомир Владов работи са ежедневни. Два пъти в седмицата треньорът води занимания и с група за възрастни.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram