Нови републикански първенства за казанлъшките стрелци от клуб „Севтополис“

Дамското трио –съставът на девойки-младша възраст на Клуба по спортна стрелба Людмила Йовева, Ина Русева и Тони Димитрова, тази година бе отличено за успешно представяне в държавното първенство, на което София беше домакин през ноември. Тук отборът ни стана носител на бронзови медали. Община Казанлък награди момичетата с грамота при награждаването на спортистите на 10 януари.
След по-малко от месец трите възпитанички на треньорка Нели Йончева ще се готвят за следващото си участие на държавно – и този път в София – от 7 до 14 февруари. Този път обаче Людмила е в по-горна възрастова група – при девойките –старша възраст.
Тя е в 11 клас на ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“. Ина Русева е също възпитаник на казанлъшкото училище, а съотборничката им Тони Димитрова е от Художествената гимназия. От тази година за отбора ни в състезанията за Казанлък ще стреля при мъжете Матей Манчев от Сопот, който е пожелал да се представя от името на местния клуб, воден от Нели Йончева. Въпреки че спортният клуб прохожда вече трета година и търси своето място под слънцето и съмишленици, резултатите от работата с децата не закъсняват. Майсторът на спорта- Нели Йончева има зад себе си достатъчно опит. Със спортна и треньорска дейност се занимава от 1976-та година.
Йончева признава и че са необходими над година тренировки за повече успешни резултати. Стрелбата е и доста скъп спорт.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram