Невероятна игра на казанлъчанки, емоции и страсти нажежиха атмосферата в зала „Багира“

Тимът на „Казанлък“ се раздаде докрай по време на петия си мач за полусезона срещу гостуващия тим на „Раковски“ Димитровград, който победи с 1:3 гейма (20:25, 15:25, 25:22, 22:25). Младият и борбен отбор от зала „Багира“ заслужи мощни аплаузи за отличното си представяне в мача, продължил близо 120 минути, и мъжко поведение в играта.

Подкрепяни бурно от публиката момичетата на Диян Боюклиев поведоха ударно още в началото на двубоя и натрупаха бързо първите си пет точки, осигурявайки си комфортна преднина пред съперничките си от „Раковски“.

Леко отпускане и индивидуални грешки дадоха възможност на гостуващия тим да напредне и поведе на свой ред, а при 13:16 старши треньорът на казанлъчанки поиска техническо прекъсване, за да даде напътствия за играта на своите възпитанички. До края на гейма казанлъчанки показаха и дух, и воля, макар и да го загубиха с 20:25.

Двата отбора играха напълно равностойно и през втората част. С мощни атаки и възползвайки се от грешките на по-младите състезателки на „Казанлък Волей“ „Раковски“ натрупа голяма преднина, но въпреки това не игра спокойно. След серия от точки казанлъчанки максимално затрудняваха съперничките си от Димитровград по пътя към спечелването от тях и на втория гейм с 15:25.

Третата част отново предложи напрежение в залата и за публиките на трибуните. Казанлъчанки спечелиха този гейм, след като поведоха ударно, не оставяйки за съперничките си възможност да доминират. Третата част приключи при 25:22 за домакините .

След спечеления гейм отборът ни заигра с още повече настроение, а борбата точка за точка продължи до самия финал. Страстите се нажежиха, а емоцията завладя и публиката. Борейки се като лъвици за всяка точка, момичетата на Диян Боюклиев вдигнаха залата на крака с невероятната си игра и хъс да докажат, че могат да противостоят и на женските отбори. „Раковски“ успя да се поздрави с крайния успех, спечелвайки четвъртата част и мача с 1:3.

В следващия си, последен за есента двубой, младият ни отбор гостува на шампионките от „Марица“. Мачът е на 2 декември в Пловдив.

 Снимка: Иван Бонев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram