На връх Баба Марта-„Розова долина“ – „Созопол“ 0:3

   Близо  200 зрители наблюдаваха първия мач на „Розова долина”  за пролетния полусезон. В първия  официален  двубой  за годината и 18 кръг при „аматьорите” приехме курортен „Созопол”, един от лидерите на „Югоизток”.

   Мачът стартира с единоборства в центъра и без особени опасности пред двете врати. Първата възможност за гол бе за гостите и дойде едва в 25-ата минута на мача, но завърналият се в отбора вратар Александър Петрунов изби коварния удар в корнер и заслужи аплаузи. По-малко  от 9 минути по-късно, обаче гостите  успяха да реализират  териториалното си превъзходство и се възползваха от „стара наша слабост”-статичните положения. Точен с глава бе централният  нападател на отбора , който засече центриране от корнер отдясно на вратата на „розите”, след грешка на защитата и неразчетена намеса на  несигурния Петрунов. Само след 3 минути домакините можеха да възстановят ремито в резултата, когато след грешка в защитата на гостите новото попълнение Теодор Кьосев („Банана”) изскочи сам срещу вратаря на Созопол отляво, но ударът му срещна тялото на „стража” на гостуващия тим. През вторите 45 минути  „Розите” се опитаха да променят начина си игра и с бързи контри пробваха да създадат нещо по-опасно пред вратата на гостите чрез Апостолов и Чергев. В  62-ата минута при поредния корнер /отново от статично положение/  вкаралият първи гол от ФК  „Созопол”  отново бе оставен непокрит и с диагонален удар отбеляза гол , идентичен  на първия – 0:2. Крайното 0:3 бе оформено в 84-ата минута на мача, когато контра по десния фланг на „Созопол”  завърши с центриране по тревата и с нисък удар играч на гостите  засече топката в мрежата. Доста коментари и негативни емоции предизвикаха арбитрите от Смолян, които показаха „двоен критерий” в отсъжданията спрямо домакини и курортен Созопол. Поведението на публиката на стадион „Севтополис”  може да ни донесе наказание,коментираха от Управата на клуба.

„Розите” играха така : Александър Петрунов,Николай Цонков,Нейчев-играещ капитан,  Чекаров/ Колев/, Николай Архипов,Денев/Иван Николов/,Александър Георгиев,Николай Стоичков,Кьосев /Асенов/,Иван Чергев,Апостолов.

В следващия кръг „Розова долина” гостува на „Миньор” /Раднево/ на 8 март/събота/. В началото на 2014-та с 14 точки сме 14-ти, след 4 победи, 2 равенства и 11 загуби / и негативен голов пасив 17:29/.

Краси Ганев

Иван Бонев         

Още снимки можете да видите на в галерията на фенсайта

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram