Наш колоездач се натресе на крава, преследва го цяло стадо в Балкана

Казанлъшкият колоездач Тодор Ангелов, двукратен носител на Купата „Мургаш“, няма да забрави тазгодишното състезание, което не само че го остави без медал в надпреварата, но и пострада след сблъсък с крава.

Всеки си има лоши дни в стартовете, а вчерашният бе причина опитният състезател на Nessebar Shockblaze да преживее тежък преход в планината, включващ надбягване със стадо крави, объркване на маршрута и финиширане с охлузена и натъртена китка на лявата ръка.

Ето и какво разказа самият Ангелов за maxbike.bg след приключението си в Балкана:

„Не ми е виновно животното, трябваше да предвидя накъде ще тръгне”, самокритичен е както винаги Тошко, който признава, че няма опит с тези иначе симпатични добичета, които му се явили при това 20-30 на брой. „Опитах се да ги заобиколя, но и те решиха да тръгнат в същата посока. Можех да спра, но пък рискувах да загубя време и сега си …ближа раните. Дано поне кравата няма проблеми, когато си отчита довечера млекодаването”.

Въпреки премеждията си по трасето, Ангелов завърши с пето място при мъжете, а съотборниците му Александър Алексиев и Иван Мухтаров отсрамиха Казанлък и клубът си от Несебър с по две титли от състезанието, което бе и държавен шампионат по крос кънтри. 23-годишният Александър Алексиев записа поредна победа в групата на мъжете „елит”, преодолявайки разстоянието от 64-те километра за по-малко от четири часа – 3.51:23,6. Мухтаров е първи при младежите до 23 години.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram