Наше момче е сред топреферите на Европа за 2019-а

С имениците на Атанасовден празнува и един от топ-арбитрите на българския волейбол, международният съдия от Казанлък Атанас Върбанов.

Излязъл от спортната зала на Казанлък, за да стигне до най-високото стъпало при реферите, с труд и постоянство. Участвал е в организацията на множество волейболни форуми. Често го виждаме и в друга светлина – като българския спец на системата за видео повторение – „Видео Чалъндж“.

„Мачовете ми през този сезон бяха два в „елита“ – в Challenge Cup Men в Кипър и Challenge Cup Women във Финландия. На 12-14 февруари ми предстои участие на 1/4 финал на CEV Cup в Италия на световния клубен шампион „Тренто“, разказа за PressTV Върбанов.

В България казанлъчанинът е съдия в най-високата група – Суперлигата и получи назначение за мач от 1/4 финалите на финалния турнир в Пазарджик преди броени дни (11-13.01.2019).
Наско Върбанов е първи в България оператор на системата за видеоповторение на Data Project – Video Check. Работил е по време на турнирите на световната лига на нациите и световното първенство, както и в екипите на Hawk Eye със системата „ястребово око“.
Честит празник от екипа на МГ „Вис виталис“, с пожелание за здраве и спортно дълголетие !

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram