Над 60 медала и 8 купи спечелиха стрелците на клуб „Балиста“ през 2023 година

С турнир в Айтос завърши спортната стрелкова година за КЛС „Балиста“-Казанлък. В купа „Пиргос“ (20 и 22 октомври) трима от четиримата стрелци на казанлъшкия клуб се качиха на призовата стълбичка. Евгения Клейменова завоюва сребърен медал при жените. Христо Захариев взе среброто при ветераните, а Петър Петров е с бронзовия медал за мъже.

„Въпреки изключителното вдигане на цените на консумативите и таксите, разходите в нашия спорт за тренировки и турнири, стрелците от клуба се представихме на подобаващо ниво, защитавайки името на клуба и имиджа на гр. Казанлък“, съобщават от клуб „Балиста“. Състезателите му имат спечелени през годината 33 златни, 20 сребърни, 11 бронзови медала и 8 купи в трите дисциплини на ловната стрелба – „скийт“, „трап“ и „спортинг“.

Две са спечелените републикански титли и една вицешампионска на „скрап“. Представители на „Балиста“ печелят също три републикански титли и три втори места в дисциплина „трап“. Също две са спечелените шампионски титли в „спортинг“ и две в отборните класирания на „трап“ и „спортинг“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram