Мотивирани да повторят успеха си от Пловдив казанлъчанки се готвят за сблъсък в зала „Сиконко“

В дербито на 9-ия кръг на женското волейболно първенство на НВЛ, отборът на Левски победи като гост „Марица“ (Пловдив) с 3:0 и оглави временното класиране на шампионата. Треньорът на „сините“ Радослав Бакърджиев коментира, че няма как да не го радва лидерството на отбора. „Сега обаче трябва да го защитаваме“, каза още селекционерът на софиянки след дербито с „Марица“, чийто финал следяха с интерес и в щаба на „Казанлък Волей – Багира“. Срещу столичния „Левски“ е и следващият решаващ двубой за казанлъшкия тим от 10-тия кръг на женското първенство в елита този петък.
Трудни поредни мачове в следващите кръгове с „Левски“ София и „Славия“ , но не и невъзможни за преодоляване за съперници – така обобщи следващите срещи, които ще трябва да изиграя волейболистките на Казанлък, далеч от зала „Багира“ и многобройните фенове, изп. директор Деко Григоров.
Волейболистките на „Казанлък Волей – Багира“ ще пътуват за София в петък – в деня на мача срещу „Левски“. Преди тръгване, момичетата на старши треньора Петър Дочев дори ще тренират сутринта в зала „Багира“, ще обядват и ще пристигнат в столичната зала „Сиконко“ час и половина преди началото на срещата, предвижда програмата. Срещу „Левски“ в игра за „Казанлък Волей – Багира“ като титулярка, отново се завръща националното либеро Кристин Колчагова, която изкара тежък грип преди седмица. 22-годишната пловдивчанка, която е „моторът на отбора“, е възстановена напълно от вирусната инфекция.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram