„Лястовиците“ сред най-бързите и в състезанията по планинско колоездене

Колоездачите на „Лястовица-1905“ окупираха челните места в състезанията през уикенда – „Велоуикенд-2023“ Ямбол и „Великденски маратон“ в Стара Загора.

На 22 април, събота, Преслав Кожухаров и Христо Кусев спечелиха съответно злато и бронз в дисциплината „крос кънтри олимпик“ (ХСО) на състезанието в град Ямбол. След 15-годишна пауза тук се проведе и първи старт в дисциплината „Колокрос“ (Сайклокрос), в който Преслав Кожухаров при юношите завоюва сребърен медал, а при ветераните – Николай Кожухаров е с пето място.

Успешното представяне за колоездачите ни продължи и в неделя на състезанието по МТБ „Великденски маратон“ в Стара Загора. Христо Златев победи в категория Мъже 50-59 г. , въпреки падане в последните 100 м преди финала, счупена ключица и спукана гума. Два са сребърните медала за „Лястовиците“ от Казанлък – за Веселин Желев, в категория Мъже 40-49 г., и Реджеб Чаушев, в категория Мъже 95 кг.

Бронзов медал получи Виделин Дончев, в категория Мъже 30-39 г., а със сребърен медал при юношите е Христо Кусев. Атанас Стоянов е четвърти в категория Мъже 40-49 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram