„Лястовица“ с амбицията да организира поредица от състезания през 2014г.

Въпреки че сезонът приключи, колоездачите на казанлъшкия клуб „Лястовица“ продължават да водят активно своята подготовка с началото на новия сезон в колоезденето.
Голяма част от състезателите на отбора, воден от треньора Живко Димитров, всеки ден са на велосипедите си, независимо от атмосферните условия. Над 40 са възпитаницитена КК „Лястовица“ в двете възрасти –момчета и юноши младша възраст, като наполовина бройката попълват новопостъпилите в отбора почитатели на традиционния за Община Казанлък спорт.
50 до 80 км. на ден изминават казанлъшките колоздачи, като задължително подготовката им включва и изкачвания, а при дъждовно време се предпочита теренът на парк „Тюлбето“, съобщи треньорът на младежите Живко Димитров.
Тази година клубът е подал заявка в спортния календар за провеждането на пет състезания в Община Казанлък, като цялостното им финансиране няма да надхвърли 18 хил. лв. За поредна година стартовете в колоезденето ще открие надпреварата за Купа „Тракийски царе“през първата седмица на април. Имаме възможности да проведем и още няколко състезания, сред които – ДЛОШ на писта за момчета и юноши-младша възраст, ДЛШ на шосе за младша възраст и за Купа България на писта, допълва треньорът на „лястовиците“. Казанлъшкият клуб предлага и домакинство на други три състезания по маунтин байк – крос кънтри. Обсъжда се и варианта Купа „Тракийски царе“ да стане част от поредицата състезания, които провеждат няколко черноморски общини.
В декември предстои трима от най-добрите състезатели на клуба, юношите Онур Татар, Божидар Хаджиев и Петър Чавдаров, да преминат през функционални изследвания, като проектоолимпийци, които ще бъдат направени в столицата за общо 15 млади колоездачи от цялата страна, по изискване на Международния олимпийски комитет. Казанлъчани ще правят тези изследвания периодично, като ще се следи тяхната физическа подготовка и здравословни показатели.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram