Любопитна статистика от есенния полусезон на Югоизточната „В” футболна група

Тимът на Асеновец-2005 (Асеновград) е събирал най-много публика на домакинските си мачове през есенния полусезон 2013 г. в Югоизточната „В“ група – 419 зрители средно на среща. Това сочи статистиката от сайта bulgarian-football.com. На обратния полюс е тимът на Сливен-2000 със средно 93 зрители на домакински мач. Срещите на ФК „Розова долина“ са посещавани средно от по 171 фенове. В тази класация отборът на Казанлък е с девето място от общо 17 тима.
При подреждането за най-много зрители на едно гостуване на първо място е тимът на Левски (Карлово) с 319 зрители. Последен е Тунджа със 113.
Най-посетени са били два мача Асеновец – Верея и Асеновец – Левски (Карлово) с по 1000 зрители. На обратния полюс само с 40 зрители е двубоят Сливен – Спартак (Пловдив).
Двама играчи на Верея (Стара Загора) Захари Димитров и Бирсент Карагарен водят гол-майсторската листа на Югоизточната „В“ група.
С най-предно класиране в нея с екипа на „Розова долина“ са Владислав Калайджиев и Асен Асенов с по пет и четири гола за есента.
Цялата информация е поместена на сайта на БФС – областни първенства – аматьори.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram