Лекоатлетите ни не успяха да влязат във финалите на шампионата за младша възраст

Лекоатлетите от Казанлък стартираха в своите серии на 60 и 400 метра днес на започналия в Добрич маратон от състезания – Национални шампионати за юноши и девойки до 16 години, юноши и девойки младша и старша възраст, за мъже и жени.

При изключително силна конкуренция, нито един от четиримата спринтьори на СКА „Пенадрева“ не успя да влезе във финалите. 58 участниха стартираха в сериите на 60 метра при юноши младша възраст. С най-добро класиране от четиримата възпитаници на Петя Педарева е Мартин Белчев, завършил 8-ми в крайното класиране с лично постижение от 7,34 сек. Само 2 стотни разделиха лекоатлета от участие във финала на тази дисциплина. Съотборниците му Симеон Велев и Христо Тенев също направиха лични постижения в групите, съответно 7,55 сек. и 7,65 сек. Симеон финишира с 15 място, а Христо е в средата на класирането в спринта на 60 метра.

Единственият ни участник на 400 метра – Стефан Петков остана извън финала с 8-мо място и резултат 58,33 сек. при над 30 участника.

Утре юношите ни ще бягат в щафета 4 по 200 метра, а стартът им по програма трябва да започне минути преди 15:00 часа.

Тази вечер хвърлячите от клуб „Цветанка Христова“ ще направят първите си опити на гюле. Очаква се хвърлянията да започнат около 19:00 часа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram