Купа „Роза“ остана в Казанлък

Сборният отбор на „Розова долина“ спечели традиционния детски футболен турнир, организиран за шеста поредна година от Община Казанлък и казанлъшкия клуб. На финала срещу тима на „Ботев“ Пловдив младите „рози“, набор 2006 г., победиха възпитаниците на професионалната школа с 4:0 и заслужено спечелиха Купата. Техни треньори са Антим Паральов и Боян Нейчев. Индивидуална награда за най-добър голмайстор заслужи казанлъчанинът Димитър Николов, който отбеляза в срещите от турнира общо 7 гола.

Бронзовите медали от Купа „Роза“ спечели съставът на „Локомотив“ Горна Оряховица. Четвърти останаха футболистите на ПФК „Берое“ Стара Загора, а пети са „Нефтохимик“ Бургас, следвани от ПФК ЦСКА, ПФК „Марица“ Пловдив и ФК „Розова долина 2“.

Всички участници в състезанието получиха медали и предметни награди, а класиралите се на първите три места отбори си тръгват от турнира с купи.

Организаторите връчиха и шест индивидуални награди. Най-добър вратар е Максим Маринов, който е състезател на „Локомотив“ Горна Оряховица. Отличието за най-добър нападател получава Александър Тодоров от ЦСКА. Христиан Божков от „Ботев“ е най-добър защитник. Купата за феърплей получи отборът на „Нефтохимик“. Най-малък участник в съревнованието е пловдивчанинът Христофър Кутранов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram