Купата е наша, очаква ни световно!

След 27 изиграни срещи в рамките на 4 дни във Видин днес беше излъчен шампионът на България по волейбол при девойките VІІІ-Х клас от 33-тите държавни ученически игри. Това е отборът на казанлъшката Профилирана Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“, който ще представи България на Световните ученически игри през 2018 г. в Братислава, Словакия. Тимът ни, с треньор Тошко Узунов, се поздрави с титлата, след победа на финала с 3:0 над отбора на домакините.

Престижната и оспорвана надпревара се проведе от 1 до 4 юни с участието на най-добрите 10 отбора от страната – Видин, Добрич, Казанлък, София, Девин, Разград, Разлог, Айтос, Враца и Велико Търново.

Това е втори отбор на казанлъшката гимназия, печелещ финали на ученически игри по волейбол за годината. Първият бе при девойките 11-12 клас, които също донесоха Купата от ученическия шампионат в Казанлък. И двата отбора бяха съставени от състезателки на казанлъшкия волейболен клуб. При 8-10 клас за успеха на своето училище играха волейболистките Пламена Кораменова, Мария Кривошийска, Дария Георгиева, Петя Лъвчиева, Адриана Ветчакова, Пламена Миленова, Иванина Радушева, Иванина Митева, Мирела Илиева, Михова. „Купата е наша, очаква ни световно!“, се споделя във Фейсбук от радостните момичета, техните приятели и казанлъчани, които поздравяват с поредния успех девическия тим на гимназията.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram