Културистите на казанлъшкия „Трек“ обраха овациите и медалите от турнири през уикенда

 Казанлъшки културисти доминираха в турнира по културизъм „“Августа Траяна“, който се проведе в залата на Държавната опера в Стара Загора. Надпреварата протече в категориите бикини фитнес при жените до 166 см. и над 166 см, мъже физик, мъже културизъм, съответно до 75 кг, до 85, до 95 и + 95 кг., и абсолютна категория, която определи шампиона на турнира.

При мъже културизъм до 75 кг. първи и втори са състезателите на „Трек“/Казанлък/-Константин Паскалев и Антонио Георгиев сред 8 културисти от 5 клуба. При „мъже културизъм абсолютна“ отново доминация на възпитаниците на д-р Данаил Генев от Казанлък-първи и трети са Боян Иванов и Константин Паскалев от „Трек“. Преди това Иванов грабна златото при „мъже културизъм до 95 кг.“ сред 10 състезатели от 6 тима. 56 състезатели от страната участваха в надпреварата.
Боян Иванов или българският Джон Сена, както го наричат доста негови приятели, спечели двете състезания на уикенда – „Августа Траяна“ в Стара Загора и „Мечката“ в Бургас оставяйки зад себе си доста класни състезатели.
В края на седмицата, 9 октомври, е републиканското първенство в София, като се очаква в него да участват близо 15 културисти на „Трек“. Шампионите на страната ни ще се борят и за титли на Балканското първенство, което тази година ще се организира в Сърбия в края на октомври.
Източник и снимка: списание“Мускули и Фитнес“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram