КСТ „Роза“ с първо участие за есента в Открит турнир

В първия за есента Открит турнир по спортни танци, 13-ти поред, който организира Община Шумен и местният клуб „Фея денс”, участваха и танцови двойки на КСТ „Роза”. Възпитаниците на Петър и Ваня Радеви се състезаваха в класовете 11 Е и 13 D. При по-малките /клас 11 Е/ Павел Пинтев и Йоанна Велева са пети в класирането, а с четвърто място е другата ни танцова двойка – Радостин Николов и Десислава Иванова.

Купа „Шумен” тази година си оспорваха двойки и в латиноамериканските, и в стандартните танци.

В 13-ия открит турнир по спортни танци се включиха близо 60 танцови двойки, над 250 деца от цялата страна. Освен надпревара за състезателните двойки, имаше и за начинаещи – подготвителни групи, както и солови изпълнения за момичета.

Казанлъчанката Ванеса Николова от КСТ „Роза” в подготвителна група бе класирана на първо място от общо три участнички, които се изявяваха без партньор на дансинга. Ерик Милев и Паулина Танева останаха втори при двойките, участвали в състезанието извън регламента, като  „некартотекирани”.

Тази събота и неделя -26 – 27 октомври Община Сливен, БФСТ и КСТ „Туида“,  са организатори на Открит турнир и Купа България. Според новите правила на федерацията по спортни танци отново ще бъдат допускани некартотекирани двойки в  „латино-американските танци” , за възрастови групи до 9 год., 11 год., 13 год., 15 год. , както и момичета соло – до 9 год., 11, 13 и 15 години.

Ганева

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram