Кристиана и националният тим за девойки до 19 г. загряват за втората фаза на Евро 2022

За разлика от националния отбор по футбол, младите „Лъвици“ и „Лъвчета“ могат да се поздравят с една наистина добра година.

Кристиана Караиванова с номер 8 в състава на U19

Само два дни след страхотния успех на юношеския национален отбор на България до 17 г., който се класира за Елитния кръг на Евро 2022, девойките на България до 19 г. също ни донесоха голям повод за гордост с класирането за втората фаза на квалификациите за европейско първенство (еквивалент на Елитния кръг при юношите). В отбора на България проби и успешно се представя казанлъчанката Кристиана Караиванова, състезател на женския „Локомотив“ Стара Загора.

Момичетата на селекционера Станислава Цекова с 3 победи от 3 мача се класираха за решителната фаза на квалификациите за Евро 2022, където ще мерят сили с останалите най-добри отбори на континента в тази възраст.

Следващата фаза на Евро 2022 ще състои от 7 квалификационни групи по 4 отбора. Победителите от всяка група ще се класират за финалите на европейското първенство в Чехия идното лято.

Пожелаваме успешна подготовка на нашите националки, за да се представят отново на ниво в следващия етап от надпреварата!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram