Колоездачното Сдружение „Розова долина“ с планове и за градския колодрум

Новото Сдружение „Розова долина“ покани казанлъчани да се включат в „почистване и освежаване“ на Колодрума тази неделя, 7 април, от 10.00 часа. С усилията на доброволци, които ще си донесат и нужния инструментариум -лопати и мотики, ще бъде приведен в що-годе приличен вид градският колодрум – една от емблемите на Казанлък. Общинският обект е стопанисван от КК „Лястовица“, а след като преди време козметичен ремонт замаза пукнатините по пистата, вече е използваем и за тренировъчна дейност. Но далеч не и като модерното спортно съоръжение, в каквото трябваше да се превърне.

Четири години по-рано на пресконференция (на 10.09.2015 г.) бяха обявени гръмките планове за модерна мултифункционална зала, част от която да бъде и казанлъшкият колодрум. И оттогава…нищо ново. Нито на практика, нито на теория.

Отвъд приказките на политиците, на „забравения“ Колодрум, тихо мъждука спортно-състезателна дейност. С десетина участника тази събота и неделя „Лястовица“ ще открие сезонът на колоезденето в Пазарджик. Сдружението „Розова долина“ също афишира амбиции да участва в старта, но и едновременно с това ще направи почистване на Колодрума.

Спортният обект в града на розите е един от символите на града ни, домакин на различни състезания. Сегашното съоръжение е построено през 1959 година и бе едно от най-модерните за колоездене не само в страната ни, но и в международен план. Днес обаче тъне в забвение, като онези обещания за възраждането му, които днес май почти никой не помни. Така че, респект към малцината, за които колоезденето е не просто част от предизборните заигравки, а любов и начин на живот.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram