Колоездачна „Купа Шипка“ на 13 август

Общо три колоездачни състезания в община Казанлък са част от спортните събития на месец август. Две от тях са организирани от КК „Лястовица 1905“ и са включени в календара на Българската федерация по колоездене – Купа Шипка (13 август) и Купа Община Казанлък XCM 2023 (27 август). Припомняме, че градът на розите бе включен като етапен град в 70-та юбилейна Обиколка на България и тази година ще посрещне участниците в тура на 28 август, а ден по-късно те ще стартират в посока Бургас за най-дългия етап от състезанието – над 190 км.

Първото състезание, което събира за пореден път младите български състезатели, е в Шипка, по случай празника на града за Успение Богородично. На 13 август от 10:00 ч. ще стартира колокритериум за “Купа Шипка”, в който ще участват момичета и момчета младша възраст, момичета и момчета старша възраст, девойки и юноши младша възраст, девойки и юноши старша възраст и мастърс.

Стартът ще бъде даден от центъра на Шипка. Участниците ще се движат по ул.“Стефан Орешков“, „Бончо Чомаков“, “Христо Патрев“, ул.“Стефан Орешков“ по ул.”Розова Долина” и финалът им отново ще бъде в центъра на градчето.
Дължината на обиколката е 1700 м. Състезателят, спечелил първия спринт, ще получи допълнително парична премия, пише в Наредбата за Купа „Шипка“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram