Кметът на Казанлък представи идеите за Колодрума и изграждането на мултифункционална спортна зала – Видео

Намеренията на този етап са пистата, използвана от колоездачите, да остане извън модерната спортна зала и да бъде на открито. Тя ще бъде реновирана и годна за провеждане на всякакъв вид състезания, с места за публика и осветление, посочи кметът на Казанлък Галина Стоянова по време на общественото обсъждане на бюджета за 2024 г. В мултифункционалната зала на закрито ще се практикуват спортовете лека атлетика, художествена гимнастика, баскетбол, волейбол и др., тъй като в момента графикът за ползване на залата на стадиона е доста натоварен. Не отговаря и на изискванията за клуба по художествена гимнастика заради недостатъчната височина.

Стоянова представи и резултатите от общественото допитване за вариантите как да изглежда мултифункционалната спортна зала, която ще бъде изградена на Колодрума с отпуснатите от държавата 13 милиона и 500 хил. лева. С част от тях ще бъде възстановена и пистата, използвана от КК „Лястовица“, първа по рода си на Балканите и с огромна сантиментална стойност за казанлъчани.

Към кмета на Община Казанлък беше направено предложение от името на бившия колоездач Милен Бъчваров, президент на ВК „Казанлък“, като консултанти по проекта за Колодрума да бъдат привлечени президентът на Федерацията по колоездене Драгомир Кузев и на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram