Клуб „Роза“ печели пет медала в Стара Загора, стяга двойка за участие на Световно в Испания

С пет медала – златен, два сpебъpни и два бронзови се завръщат от Стара Загора възпитаниците на треньорите Петър и Ваня Радеви от КСТ „Роза“. 18-годишните Стоян Петров и Десислава Тенева, които след двайсетина дни ще представят България на световното първенство в Испания, са с поредна купа от родно състезание. Стоян и Деси са първи в Открития турнир по спортни танци /в групата на младежите/ и със сребърни медали от „Купа Стара Загора“ при аматьорите. С медал – бронз от надпреварата при аматьорите „стандартни танци“ в Открития турнир е дуетът Калоян Бялков – Симона Семова. Шести са на Купата в „латина“ при двойките над 19 години.

Бронзови медали печелят в Открития турнир Pадостин Николов и Ванеса Николова, клас 18 С. Двойката е с пето място на Купата при младежи.

Със сребърен медал в Открития турнир е още една от успешните състезателни двойки на Клуб „Роза“ – Николай Ламбов и Габриела Инджова, които станаха втори, а в „Купа Стара Загора“ завършиха на шесто място.

Кирил Димов и Любов Нешева в клас 13 Е също са шести.

„Продължавам да се радвам на успехите на децата, които израснаха сред нас в годините, като спортисти и личности“, коментира след състезанието треньорът Петър Радев. За пореден път негови възпитаници ще представят Казанлък и България на голяма международна сцена. На 29 октомври предстои първо участие на световно първенство за най-добрия ни дует Стоян Петров и Десислава Тенева, но пътуването им до испанското градче Платая Даро все още не е обезпечено.

В момента танцовата ни двойка търси средства и апелира към съпричастните с успехите на спортистите местни представители на бизнеса да помогнат за събирането на така необходимите им близо 200 евро, тъй като отпуснатите от Общината 1000 лв. няма да покрият разноските по пътуването им в чужбина. Федерацията по танци пък не отпуска средства за състезателите. Така спортистите сами трябва да търсят начини за обезпечаване на участието си в проявата, в която по право попадат като носители на вицешампионската титла на България при младежите до 21 години.

Със спортистите ще пътува и треньорът им Петър Радев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram