Клубът на Петя Пендарева с шампион при момчета до 16 години

 

Възпитаникът на Петя Пендарева Мартин Белчев стана шампион в бягането на 400 метра от Националния шампионат при момчета под 16 години, който се проведе в Сливен. С 52,02 сек. Мартин бе най-бърз на финалната права и остави зад себе си  представителят на „Лудогрец” Хакан Хюсеинов и на „Юниверсал” Евгени Василев. Със секунда и 59 стотни казанлъшкият атлет изпревари състезателя на разградския клуб. 32 –ма стартираха в сериите при момчета под 16 години. Това е трета шампионска титла за състезател на СКА „Пендарева” от последните години. През 2013 година в националния шампионат щафета 4х100 метра юноши младша възраст златните медали грабнаха представителите на Казанлък. Пет години по-рано Стефан Енев стана републикански шампион на 60 метра.

Успешно представяне в Сливен тази година направи и Мартина Стоянова с участие на финал и 6-то място на 100 метра с 13 сек. и 7 стотни. Резултатът който постигна Мартина е нейно лично постижение, съобщи треньорът й Петя Пендарева. Нейни конкурентки бяха още 44 момичета от изявени спортни клубове. В последното за годината състезание при момчета под 16 г.  Симеон Вълев е 16-ти на 100 метра с 12, 44 сек. от 49 участника в сериите.

Последно преди началото на лятната ваканция Петя Пендарева събира своите възпитаници за традиционния турнир, с който клубът ще закрие състезателната година на 21 юни. Той ще се проведе за 9-та  поредна година на ст. „Севтополис”. Организаторите на проявата СКА „Пендарева” и Община Казанлък очакват тази година гости от Русе. Младите атлети от крайдунавския град ще бъдат водени от европейския шампион на 1500 метра Евгени Игнатов.  Състезатели от Пловдив, Стара Загора и Сливен ще уважат спортния празник на казанлъшките атлети.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram