КК”Несебър” решава бъдещето си, канят Робов в Ниш?

Пловдивският колоездачен клуб „Цар Симеон 1898″ получи персонална покана за участие в силния международен тур на шосе „Трофеят на Ниш“ в Сърбия. При „царистите“ от близо месец бе юношеският национал от Казанлък – Момчил Робов. Последният от 25 „най-млади състезатели“ бе 14-ти в „българския тур“ в крайното класиране при „младоците“. Възможно е и казанлъшкото момче да кара в една от последните прояви за годината, макар да бе преотстъпен само за „Обиколката“ от „Несебър“. Надпреварата е за мъже, младежи и за юноши старша възраст и ще се проведе на 13 и 14 октомври в околностите на традиционно силния сръбски колоездачен център. Състезанието е с чуждестранно участие, с добър награден фонд. Велонадпревара в Ниш е от сръбската верига от турнири „ДЕЛТА Тур“. Очаква се тази година тя да събере близо 100 местни и чуждестранни състезатели от Словения, България, Хърватска, Македония и Унгария. Неин главен организатор е известният сръбски колоездачен мениджър Миролюб Кръстич – „Кърле“, шеф и на местния елитен тим „Железничар“, който много често е гостувал за прояви в „Долината на розите“.

Първият старт включва атрактивен критериум по улиците и околностите на Ниш, с две височинни изкачвания извън града и с дължина на състезателното трасе малко над 90 километра. За втория състезателен ден от „Трофеят на Ниш“ е предвиден общ старт на 120 км., с 25-километровото изкачване на местен връх.

В колоездачните среди се заговори за вероятната липса от 2013 година на „спортната карта“ на България на мъжкия тим в КК“Несебър“. От 1 октомври ще се решава бъдещето на най-силния ни клуб с главен мениджър Георги Енчев от Казанлък. В тима от курортния град са Мартин Грашев, Александър Алексиев и Станислав Заралиев, които очакват добри вести от морето.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram