„Киара-Н“ взе множество медали от турнира, който организира в Казанлък

Близо 150 танцови двойки от 30 клуба от цялата страна участваха в ежегодния турнир по спортни танци, организиран от клуб „Киара-Н“, Община Казанлък и БФСТ.

Младите състезатели на клуба-домакин – Даниел Попов и Ванина Димитрова взеха участие при „Млади надежди“, до 9 години, и спечелиха първо място в латиноамериканската програма и първо в стандартната. В този турнир взеха участие още три танцови двойки. Акиф Кадъ и Микаела Ковачева, до 9 г., спечелиха сребърните медали в латиноамериканската и стандартната програма. В същата възрастова група, Данаил Иванов и Габриела Парушева се класираха трети в двете програми при 15- годишните състезатели. Никола Демирев и Стефани Христова завършиха на първо място в латиноамериканските танци.

В турнира „Млади надежди“ взеха участие и момичета без партньори. Ивайла Захариева, Ева Касева, Изабел Ламбова, Виолета Михайлова и Деница Ковачева се класираха на призовите места в състезанието.

В Националния турнир участие взеха участие Даниел Попов и Ванина Димитрова, които спечелиха сребърните медали в клас 9 Е. Със златните се окичиха Лазар Илучев и Ивайла Кочешева, в клас 13С.

В Националната Купа България Дани и Ванина отново станаха втори, при Деца 1, стандартни танци. Двойката спечели бронз в латиноамериканските танци. Лазар Илучев и Ивайла Кочешева при ЮМВ взеха бронзови медали в латиноамериканските танци и станаха четвърти в стандартните. Със седмо място в групата на Младежите (стандартни танци) са Борислав Иванов и Аксел Челик.

„Достойно представяне на всички наши състезатели, гордост на Казанлък. Подготовката за това състезание беше изключително тежка през тази година. Благодарни сме на към Община Казанлък, всички наши спонсори на събитието и не на последно място на нашите състезатели и техните родители!“. Така коментираха представянето на младите състезатели на „Киара-Н“ треньорите Николай Тенев и Антония Каярова.

Провелите се в Казанлък на 5 ноември състезания станаха повод и за нова, емоционална среща на бивши възпитаници и топ двойки на България от предишни сезони и настоящите спортисти, картотекирани състезатели на клуб „Киара-Н“. За да подкрепят младия отбор на успешния творчески тандем Каярова- Тенев, пристигнаха Поли Куцарова, Иван Матанов и Християн Въгляров, Персиан Господинов, Тоня Келчева, Лидия Елкина , Мартин Вакавлиев и други представители на „Киара-Н“ през годините, спечелили множество титли, купи, медали и признание за своя клуб и град Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram