Казанлъшки ученик ще атакува в Украйна световната титла по ракетомоделизъм

В световно първенство по ракетомоделизъм се кани да участва казанлъшкият ученик Младен Тотев. 15-годишният юноша, който преди дни стана бронзов медалист в световно първенство по авиомоделизъм в Словения, се подготвя за следващото си голямо състезание това лято. Световното първенство по ракетомоделизъм ще се проведе в гр. Лвов, Украйна. Младен ще се състезава в клас S8D (радиоуправляеми ракетопланери), където има да защитава световна титла. През 2014 г. той стана световен шампион именно в този клас. Първенството на платетата по ракетомоделизъм ще се проведе от 21 до 27 август. Трима национали ще представят страната ни в Украйна. Съотборници на нашето момче са пловдивчанинът Никола Радков и Филип Стаменков от Шумен, съобщиха от клуба на казанлъчанина „Моделизми“.

Припомняме, че през изминалата седмица в гр. Випава, Словения /29-30.07. 2016 г./ се проведе кръг от световна купа по авиомоделизъм клас  F3J (радиоуправляеми планери), в която българският тим спечели бронзови медали. В съревнованието се включиха 121 състезатели. Тотев се класира 2-ри при юношите и 8-ми при мъжете и стана единственият българин, влязал на финали в купата. След световната купа от 1 до 5 август се проведе Световно първенство в същия клас. Участваха отбори от Германия, Италия, Франция, Нова Зеландия, Турция, САЩ, Словакия, Япония, ЮАР, Словения, Хърватия, Швейцария, Норвегия, Холандия, Русия, Канада Чехия и др.

Отборно нашите юноши ни се класираха 3-то място. На финалите възпитаникът на Математическата гимназия Младен Тотев стана 10-ти.

DSCN6041DSCN6166DSCN6127DSCN6187DSCN6194 (1)

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram