Казанлъшки таекуондисти водят подготовка в Москва с най-добрите в света

Възпитаниците на казанлъшкия клуб „Кентавър“ Илина Иванова и Христо Богданов пристигнаха в Москва заедно с националния отбор по таекуондо, воден от треньора Фарзад Золгхадри и най-успешния ни състезател Владимир Далаклиев. Любо Богданов също получи повиквателна за лагера в Русия, но нямаше възможност да пътува заради следването си и изпитите във Великотърновския университет, където учи спортна педагогика.

В руската столица националите ни по таекуондо ще премерят сили и опит с едни от най-добрите в света и ще тренират с атлети от Русия, Украйна, Молдова, Египет, Йордания, Судан и Сирия. Лагерът е финален етап от подготовката преди участието в международните турнири от календара на Световната федерация.

Божидар Аврамов, Калоян Бинев, Александър Джорджев, Христо Богданов, Християн Георгиев, Илина Иванова, Николет Костова, Александра Георгиева, Михаела Костадинова и Мартина Атанасова ще останат в руската столица до 26 януари. „БФТ дава страхотна възможност на нашите състезатели. Нашата цел е отличното представяне на предстоящите европейски, световни и международни първенства по пътя за Париж 2024”, сподели националният треньор Фарзад Золхадри от Москва. Международният лагер на своите възпитаници треньорът им Николай Богданов анонсира преди дни. В интервю за PressTV той коментира успешното представяне на Илина и „Кентавър“ в състезанията от изминалата 2021 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram