Казанлъшки катерачи се завърнаха с призови места от Приморско

Казанлъшките катерачи завоюваха поредни медали при участието си в международно боулдър състезание в Приморско, по време на фестивала за екстремни спортове „X Point“. Крайморското градче беше домакин и на втори кръг от купа „България“ в дисциплината „боулдър“ за деца, юноши и девойки, с организатор Клуба по катерене при НСА, при участието на състезатели от десетина български клуба. Отличник на КЕС „Селт“ с треньор Никола Недялков и този път е амбициозният Иван Бонев, който в групата на момчетата до 9 години заслужено спечели златото. С втори места останаха Валентин Златанов и Стоян Петров при момчета до 13г. Малко не достигна на съотборничката им Йоанна Недялкова да спечели медал. Тя е с четвърто място при момичета до 9 години.
С призови местав Приморско са и състезателите на АТК „Казанлък“, които спечелиха тук едно първо и три трети места. Деляна Славова записа най-добро постижение и оглави класирането при най-малките участнички -до 7 години. С бронзови медали са Радина Димитрова , Габриела Денева и Десислава Димова.

В момента децата на „Селт“ и техните конкуренти от АТК „Казанлък“ обмислят участието си в още един международен старт, извън страната – Балканско първенство за деца, на което Скопие ще бъде домакин на 14 и 15 септември.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram