Казанлъшки деца спечелиха футболен турнир навръх Трети март

С купа и награди от Сопот се завърна тимът на Детски футболен клуб „Филипов“ при СК „Шампион“ в Казанлък. Турнирът в родното място на големия български писател и поет Иван Вазов се проведе по случай националния празник на България с участието на четири отбора на деца, родени 2007/2008 г. Казанлъчани, с треньори Стоян и Росен Филипови, стартираха с равенство 1:1 с отбора на Карлово, а срещу пловдивския „Тракия“ записаха победа с 2:1. В третия си мач, срещу домакините от Сопот, тимът от Казанлък надделя с 2:1. За най-добър вратар на турнира бе определен Георги Георгиев, възпитаник на казанлъшкия клуб.

С близо 50 деца от 5 до 12-годишна възраст работи в школата си с база СК „Шампион“ спортната фамилия Филипови-баща и син. В работата с подрастващите се включва и още един представител на рода – по-големият брат на Росен- Николай Филипов, който има своята успешна футболна кариера в Малта.

За първа година ДФК “ Филипов“ участва и с отбор в областното първенство на Футбол 7, като набор 2006 г. завърши на 6-то място от 12-те стартирали в есенния полусезон. Догодина казанлъшкият клуб ще има отбор и при надпреварата на Футбол 9.

img-20170305-wa0002-1

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram