Казанлъшки грации с отлично представяне в селекцията на „Олимпийски надежди“

Три от гимнастичките, възпитанички на СК „Розова долина“ намериха място сред най-добрите в България, съобщават от спортния клуб.

На 4 февруари в Национална спортна база “Раковски” се проведе първия етап от селекцията „Проекто-олимпийски отбор“ и „Олимпийски надежди“ за 2024 г. – 9-13-годишни, на която се явиха 88 гимнастички от цялата страна.

Божидара Деребеева представи СК „Розова долина“, а Хрисия Ангелова и Йоана Митова се явиха от клуб КХГ “София Спорт”.

Идеята на тази селекция е да се следят най-качествените и талантливи малки надежди от най-ранна възраст, да се работи правилно с тях, да се подберат най-качествените деца и да продължат да бъдат непрекъснато наблюдавани от най-добрите специалисти по художествената гимнастика у нас.

Селекцията започна с тест по обща физическа подготовка – равновесна устойчивост, гъвкавост, бързина, координация, сила, издръжливост. За успешно преминалите този компонент следваше тест „трудности с тяло“.

В селекцията участваха специалисти от Треньорската комисия към БФХГ, както и треньорите на националните отбори – Силвия Стойнева, Ясена Стойнева, Кристина Илиева, Райна Тошева, Виолета Господарска, Божидара Рачева и топ съдиите ни Невяна Владинова и Росина Атанасова.

Божидара Деребеева и Хрисия Ангелова се класираха сред 17 гимнастички от цялата страна и преминават на втори етап от селекция „Олимпийски надежди“ и „Проекто-олимпийски отбор“, които ще се проведе на 18.02.2024г. от 14:00ч. в НСБ „Раковски“.

Честито на момичета и на треньорите Мариана Ламбова и Милена Калайджиева, които всеки ден полагат огромен труд!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram