Волейболни „Рози“ участват в благотворителна кауза

Волейболистката от Казанлък Елица Баракова подкрепи благотворителна кампания, в която се включват все повече спортисти от цялата страна. Те се обединяват в помощ на Боян Методиев от София. Младият мъж се нуждае от средства за лечение в Турция, за да проходи. Ели, която бе и национална състезателка, пусна в онлайн продажба на търг своя фланелка от женския национален отбор по волейбол, с който завоюва бронз от световното първенство до 23 години. От публикация в социалните медии научаваме, че екипът е бил продаден за сумата от 100 лева, а средствата ще отидат в дарителската сметка на Боян Методиев.

Още по-скъпо – за 150 лева бе продаден чисто нов волейболен потник, предоставен лично от Мария Кривошийска. Той е от времето, в което националката бе титуляр в състава на „Казанлък Волей“. В момента тя е при шампионките от „Марица“ Пловдив, но името й винаги ще остане в спортната слава на града на розите, тъй като кариерата й тръгна нагоре именно с екипа на волейболния „Казанлък“, като част от нашата Детско-юношеска школа.

Елица Баракова пък направи успешна кариера във Франция. От този сезон тя се състезава за втородивизионния „Стела Етоал Спортив дьо Кале“ заедно с диагонала Селин Селим, също бивш състезател на ВК „Казанлък“ и посрещачката Никол Дулева.

През последните два сезона Баракова игра на поста център в третодивизионните „Конфлан“ и „ВБК Лафероа“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram