Казанлъшки борец е сред топ спортистите на Стара Загора

Борецът на „Берое“ Радослав Георгиев за пореден път получава награда от Община Стара Загора в церемонията по награждаване на Спортист на годината. Той е дългогодишен републикански шампион при класиците в кат. 130 кг. и състезател от националния отбор на България.

Събитието се проведе в Културен дом „Стара Загора“ тази вечер, като отличия получиха именити спортисти от областния град, постигнали успехи през изминалата година.

Валентин Генчев, състезател по вдигане на тежести от клуб „Берое- 2008 “, е „Спортист на 2021 година“ в Стара Загора. Най-високото отличие старозагорецът заслужи с изключителните си успехи през изминалата година като завоюва трето място в двубоя и второ място в упражнението „изтласкване“ на Европейско първенство по вдигане на тежести за мъже в Москва. Три втори места във всички състезателни упражнения от Европейско първенство по вдигане на тежести за юноши до 20 години в Реваниеми, Финландия.

В категорията „Най-перспективен състезател“ победа записа Иван Тасев от Волейболен клуб „Берое 2016“. Втори на световно първенство за юноши до 19 години. Състезател в националния отбор на България и Балкански шампион за юноши до 19 години.

Отбор на годината стана Баскетболния тим на „Берое-Стара Загора жени“, който през 2021 година завоюваха Купа на Адриатическата лига, Купа България и Републикански шампиони.

Треньор на годината стана Диян Динчев oт спортен клуб по борба „Берое“. През изминалата година неговите възпитаници се класираха достойно на Световно първенство Европейски първенство, Балкански и Държавни шампионати.

Отличиe имаше за ветеранът Тихомир Киров от спортен клуб „Бадминтон Стара Загора“. През 2021 година той завоюва трето място на Световно първенство по бадминтон за ветерани в Испания.

Специални награди получиха също Спортен клуб по художествена гимнастика „Импала“ станали бронзови медалисти от Световното първенство в Хелзинки, Финландия.  Ангелина Кръстева за висок спортен дух в развитието на спорта за хора с увреждания.  Димо Христов-треньор по борба от спортен клуб „Берое“ по случай 60-годишния му юбилей. Ивайло Георгиев- треньор на боен клуб „Атила“. Под негово ръководство състезателите от клуба са завоювали много медали от международни и национални първенства.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram