Казанлъшки атлети бягаха с най-добрите в планински маратон

Лекоатлетът Борис Керанов и Михаил Михайлов от Казанлък завършиха успешно участието си в планинския маратон „Хайдушки пътеки“ в природен парк „Сините камъни“ над Сливен. В четвъртото му издание се включиха над 200 лекоатлети от България и чужбина. Опитният Шабан Мустафа спечели маратона в 42-километровата дистанция (с 2500 метра положителна денивелация и 2500 м. отрицателна) с време 4 часа и 18 минути, а при жените победи австрийката Йохана Еплер.

Казанлъшките участници Борис Керанов и Михаил Михайлов стартираха в полумаратонската дистанция (21 км с 1480 метра положителна денивелация). Борис, за когото състезанието е второ в подобен род бягания, финишира с 59-то място за 4 часа и 31 минути. Михайлов пък, който има едно участие в маратонско бягане, е 61-и.

Победaта тук е за Даниел Кубашлиев. Призовата тройка допълниха Димитър Митев и Георги Хараламбиев. В най-късата дистанция – 12-километровото трасе, първи е бургазлията Антонио Ковачев.

„Трасето беше хубаво, но организацията- доста слаба. Не може да сравняваме това състезание с предходното в Златоград, в което участвах и където завърших с почти същото време“, коментира представянето си Борис Керанов.

С нарастването на броя участници от различни възрасти планинските бягания, зачестили в последните години, все по-често ще виждаме и познати лица от спортния Казанлък. Наскоро в планинско бягане, крос кънтри, край Пирдоп се включи и възпитаничката на Светла Миткова Деница Карамфилова (ЛК „Цветанка Христова). „Изпробвахме нещо ново“, разказа Миткова. Деница стартира в бягането на 8000 метра при жените, но извън класирането.

Пирдоп беше домакин на Националното първенство по крос-кънтри. Състезанието се проведе на 23 октомври в местността „Борова гора”. Стотици лекоатлети от всички възрастови групи премериха сили на терена и показаха подготовката си в бягането.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram