Казанлъшките „Лястовици“ тренират усилено за състезанието на Колодрума в неделя – Видео

Близо стотина състезатели по колоездене – професионални и любители ще стартират в Колокрос „Лястовица“, който ще се проведе в неделя, 18 февруари, на казанлъшкия Колодрум. Държавният личен шампионат – Колокрос „Купа „Лястовица- 1905“ е включен в календара на Българска федерация по колоездене и е първият старт за сезона извън зала. В него ще участват момчета и момичета младша и старша възраст, юноши и девойки младша и старша възраст, мъже и жени до 23 г., мъже и жени елит, Мастърс и Хоби.

Близо десетина са участниците от КК „Лястовица-1905“, организатор на събитието за първа година. На старта ще застанат Преслав Кожухаров, Кристиан Кожухаров, Николай Лазаров, Иван Милчев, Христо Кусев, Даниел Палиев, както и две дами – Симге Кутикова, която ще кара при девойките младша възраст и новото попълнение в отбора на казанлъчани Елена Гадева от Троян. Тя е многократна шампионка на страната при девойките, а тази година ще дебютира при жените. На старта при мъжете ще видим и треньора на „Лястовиците“ Стефан Иванов.

Дължината на трасето е 2 600 м и включва 2200 м пътеки, пясъчни пътища, алеи, 400 м асфалт, с 5 обратни завоя. През 4 броя изкуствени дървени препятствия ще преминават участниците.

Броени часове преди началото на състезанието колоездачите на „Лястовица“ загряват по трасето, на което ще карат в неделя.

Програма на събитието:
9:00-10:00 часа – оглед на трасето и раздаване на състезателни
номера за ДЛШ. Регистрация за участие в категориите на „Хоби“;
10:15-10:40 часа: Техническа конференция – до зоната на старта;
11:00 часа: Старт на първа състезателна група /момичета/;
11:30 часа: Старт на група момчета и девойки младша възраст;
12:05 часа: Старт на юноши младша и девойки старша възраст;
12.50 часа: Старт на жени и юноши старша възраст;
14:00 часа: Старт на мъже елит;
14:50 часа: Старт на мъже мастърс;
15:25 – старт на група „Хоби“;
16:30 часа: Награждаване на призьорите от всяка група

За участие в формата „Хоби“: Регистрацията се извършва на място без състезателна такса, уточняват от клуб „Лястовица“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram