Казанлъшка футболистка игра успешно за националния

Казанлъчанката Силвия Кефалова, днес възпитаник на „Берое“, направи успешен дебют за националния отбор по футбол. Тимът на България U17, воден от Троян Радулов, завърши на 3-то място в група 8 от квалификационния кръг в Унгария за Евро 2018.

В състава са 4 състезателки на ЖФК „Берое“, сред които и казанлъчанката Силвия Кефалова. Прохождането си във футбола Силвия направи с треньора Боян Нейчев, бе в състава на „Розова долина“ и „Арена Запад“, преди да я поискат от женския отбор на „Берое“.

С националния тим Силвия израства все повече. В последния двубой от евроквалификацията в Унгария възпитаничките на Троян Радулов отстъпиха на домакините с 5:0. Във втората си среща националките загубиха със същия резултат от Норвегия. В последния двубой от групата България победи с 1:0 Молдова.

За Елитния кръг се класират съставите на Унгария и Норвегия. Независимо от крайния резултат, Силвия направи успешно представяне с националния тим и от участието си в него казанлъчанката може да извлече единствено полза. Игра във всички мачове, макар и да не бе титуляр, и отново доказа качества и талант на терена.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram