Казанлъшка победа в Купа „Пазарджик“

Мартин Папанов спечели първия медал за казанлъшкия колоездачен клуб „Лястовица“ от старта на сезона в Пазарджик. В надпреварата за златното отличие в критериума при юноши старша възраст Мартин спечели Купа „Пазарджик“ пред Йоан Костов от „Хемус“ Троян и бившия си съотборник Онур Татар, сега в отбора на Несебър. Друг казанлъчанин – Петър Чавдаров, също от КК „Несебър“, е на пето място от 26-ма стартирали. Близо 40 км., в 30 обиколки изминаха състезателите в тази оспорвана група, при силен насрещен вятър и студено време в съботния ден.

Още един казанлъшки талант, също отскоро в състава на несебърци – Денис Искрев, се завръща с медал от Пазарджик. При момчетата колоездачът печели сребро в критериума.

След напускането на треньора Живко Димитров и преминаването на голяма част от състезателите в редиците на колоездачен „Несебър“ с момчета и юноши на казанлъшкия „Лястовица“ работят двама наставника. Опитният Данаил Петров, най-добрият ни колоездач, със завидна спортна кариера в чужбина, се е посветил в работата с двама от състезателите. Освен с Мартин Папанов, който продължава да трупа успехи в официалните стартове на БКС, Петров подготвя и друго обещаващо име в колоезденето – Петко Карагетлиев.

Иван Карапетров пък работи с по-малките попълнения на клуба. Следващото изпитание за момчета и юноши на Казанлък е на 15 април за „Купа Загорец“ в Нова Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram