Казанлъчанки в „Берое“ с първа контрола днес, в петък пътуват за турнир в Гърция

Волейболеният тим на „Берое“, който тази година ще дебютира в първенството на НВЛ за жени, загрява в зала за предстоящия на финала на седмицата международен турнир в Гърция. Това ще бъде и първото голямо спортно предизвикателство пред новия проект на президента на клуба Васил Аргиров и Община Стара Загора. Момичетата на Страхил Балов ще имат и своя дебют със сериозен съперник от българското първенство – силният тим на „Раковски“, с когото играят днес. Контролата е от 16:00 ч. в Общинската спортна зала „Иван Вазов“, където тренираха през седмицата момичетата.

Съставът на ВК „Берое“ се завърна преди дни от 20-дневен подготвителен лагер на Белмекен, но подготовката стартира от морето край Китен. За новия сезон президентът на клуба Васил Аргиров и изпълнителният директор Деко Григоров събраха екип от опитни състезателки, играли за националният тим на жените, при жени до 23 години, девойки старша възраст, в първенствата на Казахстан, Румъния и Русия, както и от отбора на „Казанлък Волей“.

Руската разпределителка Татяна Алейникова подсили „Берое“ за новото първенство. В състава бяха привлечени опитните волейболистки Ваня Върбанова, Гергана Петрова и Нора Богданова. За „Берое“ ще играят още националките от Казанлък Веселина Григорова, Елица Баракова, бронзова медалистка от световното първенство при жените до 23 години, Златена Салабашева, Василена Папанова, Йоана Николова, Виолина Николова, Янита Борисова. Старши треньор на тима е опитният селекционер Страхил Балов, негов помощник е Красимир Кънев, а кондиционен треньор – Владислав Ганчев.

Ръководството на Берое има амбиции за медали в първенството, което стартира в края на октомври.

Седем отбора влизат в битка през новия сезон 2017/2018 на женското първенство по волейбол на България. Участници в предстоящата надпревара са „Марица“ (Пловдив), „Левски“, ЦСКА, „Казанлък“, „Раковски“ (Димитровград), „Славия“ и тимът на „Берое“ (Стара Загора), който ще бъде изненадата на шампионата.

Първенството стартира на 20 и 21 октомври с мачове от първия кръг. „Берое“ вероятно ще дебютира в Казанлък срещу тима от зала „Багира“, тъй като ангажименти на шампионките от „Марица“ ще попречат отбора на Стара Загора да играе в първия кръг. Мачът ще бъде отложен за по-късна дата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram