Казанлъчани „разгромиха“ дублиращия тим на „заралии“

В първия си домакински мач за новия сезон 2023/2024 година,  съставът на ,,Розова долина“ посрещна тима на ,,Берое 2″/Стара Загора/ в търсене на първа победа в „Трета лига“ на Югоизток.

Срещата започна добре за състава на „Розите“ на казанлъшкия стадион “Севтополис“, още преди да са изминали 15 минути от началото на срещата получиха наказателен удар. Срещу новото попълнение Стоян Вергиев /бивш играч на гостите/ бе извършено нарушение в наказателното поле. Голмайсторът ни Пламен Колев изпълни дузпата и я реализира. В 30-та минута след атака отдясно и отнета топка от Ивелин Илиев последва подаване от негова страна, което намери оказалия се сам в наказателното Пламен Колев, а той покачи резултата на 2-0. До края на полувремето „заралии“ от „дубала“ на „Берое“ се опитаха да се възползват от своите шансове и изтърваха две положения. Tака, домакините се оттеглиха на почивката с преднина от 2 гола.

 Втората част започна по изключително добър начин за ,, Розова долина“. Домакините продължиха „да натискат“ и се откриха две „чисти положения за покачване на резултата“. Николай Георгиев-„Ниньо“ от „Розите“ излезе на добра позиция и след „залъгващо движение“ изпрати топката в ръцете на вратаря. След „заучено положение“ от фаул и отправен удар, който вратаря на ,,Берое 2″ отрази, но при добавката резултатът бе покачен на 3-0. По този начин, в 68-та минута Пламен Колев направи своя хеттрик и е водач отново в листата на казанлъчани от 2007 година насам /със 71 попадения/. До края на мача ,,Розите“ контролираха двубоя и не допуснаха изненади от своите противници.

По-добрата и концентрирана игра на домакините беше възнаградена с още 2 гола във вратата на старозагорци. След „извеждащ пас“ в 84-та минута, Николай Георгиев се озова лице в лице с вратаря на дублиращия „Берое“ и изпълни техничен прехвърлящ удар за 4-0. Последният гол в мача беше реализиран от влезлия като резерва „ветеран“ Иван Чергев, с изстрел извън наказателното поле в 86-та / близо до центъра/, който прехвърли вратаря на ,,Берое 2″ след рикошет.

Така, казанлъшкият футболен ,, Розова долина“ започна домакинската си кампания с разгромна победа 5:0 и зарадва многобройната публика на стадион ,,Севтополис“. Следващият мач на ,, Розите“ е на 19 август (събота) като гост на ,,Саяна“ в Хасково от 18:00 часа.

Стартов състав на домакините:

Михаил Михайлов (вратар), Надим Ангелов, Никола Минков, Димитър Димитров, Стоян Вергиев, Стоян Иванов, Иво Иванов (капитан), Мартин Маринов, Николай Георгиев, Пламен Колев, Ивелин Илиев.

Резерви бяха:

Петър Райчев (вратар), Деньо Кършаков, Диан Овчаров, Росен Димитров, Иван Чергев, Ивайло Димитров.

Стажант-репортер Любомир Люцканов

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram