Казанлъчани окупираха челните места на колоездачната „Купа Долчини“

Над 220 състезатели от всички възрасти от действащи клубове в България и гости от Гърция участваха в традиционните колоездачни състезания за Купа „Долчини“ на 5 и 6 май.

През 2018 г. веригата се провежда за 4-ти пореден път и включва три етапа, като първият бе в София. В критериумите около зала „Арена Армеец“ се включиха представители на колоездачните клубове „Шампион“ и „Лястовица“. Ветераните от Казанлък „прегазиха“ конкуренцията и в двата състезателни дни, като първото отличие за „Шампион“ донесе Стефан Кушлев – сребърен медал и 20 точки от съботния старт. В неделния ден колоездачът от Казанлък завърши с трето място, като преди него финишираха съотборниците му Боян Стойчев и Николай Йовчев.

„Лястовиците“ Златин Вълчев (юноши старша възраст) и Христомир Дончев (момчета старша възраст) завършиха със седми места в съботния критериум при оспорвана конкуренция. В групата на Христомир стартираха 32 участника, а при Златин – 21 колоездачи. В неделя Златин Вълчев финишира също със седмо място.

Следващите етапи на Купата са в Дупница и Сапарева баня на 26-27 май и в Банско и Разлог на 16-17 юни с име „По стъпките на римляните“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram